Open top menu
petak, 6. ožujka 2015.


Sastojci:

piskote(moze i neki drugi keks)
300 gr. cokolade
120 gr. putera
150 gr. secera u prahu
250 ml. kuhane instant kafe
500 ml.vrhnja za slag
3-4 kasike secera
cokolada za ukrasavanje



Priprema:

Kalup oblozite celofanom.
Na pec stavite puter,secer,i cokoladu.
Mjesajte dok se puter i cokolada neotope.
Dodajte kafu,promjesajte pa maknite sa peci.
Smjesu ostavite u frizider da se potpuno ohladi.
Izmutite vrhnje za slag sa secerom.
Dodajte potpuno hladnu cokoladnu smjesu pa ponovo izmutite da se sve to sjedini.
Piskote poredajte oko zida kalupa.
Poredajte i na dno kalupa pa istresite pola kreme.
Preko kreme ponovo pordajte piskote pa istresite ostatak kreme.
Ostavite u frizider da se stegne (naj bolje preko noci nek odstoji)
Ukrasite lomljenom cokoladom ili keksom.
U receptu je pisalo da se po vrhu prelije otopljena cokolada,ja sam to uradila ali vi nemojte smile emoticon nemoze se lijepo sjec torta ako prelijete cokoladom
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian