Open top menu
subota, 7. ožujka 2015.


Fantastična Milka torta koju nije potrebno peći, što će vam uštediti vrijeme, ali i energiju.

Zadovoljit će i ukuse onih najprobirljivijih!


Potrebno vam je:

1l mlijeka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanilije
300 gr mliječne milka čokolade
100 gr bijele milka čokolade
500ml slatke pavlake
plazma keksa koliko je dno obruča

Priprema:

Prvo skuhajte puding, pa tako vruću smjesu podijelite na dva dijela pa u jedan stavite bijelu, a u drugi mliječnu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi.Zaim, izmiksirajte slatku pavlaku pa 1/4 stavite u bijeli krem i 1/4 u tamni krem.


Uzmite obruč ili okruglu šerpu pa stavite kesu i izlijte bijeli krem, pa na njega stavite ostatak slatke pavlake (polovinu koja je ostala) i odgore tamni krem, sve radite lagano i pažljivo. Odgore stavite red plazma keksa namočenog u mlijeko. Zatvorite ivice kese i stavite u frižider na par sati. Izvadite, otvorite kesu, poklopite tasnom pa okrenite. Vaša Milka torta biće idealnog oblika. Dekorišite po želji, piše “Source“

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian